Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stort bröd med polenta & majs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

1 BRÖD
  • 30 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 1 ⁄2 dl neutral olja, till exempel raps- eller solrosolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 1 ⁄2 tsk salt
  • 2 dl polenta (grovt majsmjöl)
  • 7 –8 dl vetemjöl
  • 1 dl majs

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja, socker, salt och polenta.
  3. Rör i mjölet lite i taget, arbeta degen smidig och tillsätt majskornen. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Baka ut degen till ett stort bröd och lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
  5. Skåra brödet med en vass kniv. Sätt in brödet i mitten av ugnen eller på en ugnssten i grillen. Brödet går också att grädda i en gjutjärnspanna på grillen.
  6. Grädda brödet i cirka 20–25 minuter. Låt brödet svalna på galler.