Stort bröd med polenta & majs

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 BRÖD
- 30 g jäst
- 3 dl vatten, ljummet
- 1 ⁄2 dl neutral olja, till exempel raps- eller solrosolja
- 1 msk strösocker
- 1 1 ⁄2 tsk salt
- 2 dl polenta (grovt majsmjöl)
- 7 –8 dl vetemjöl
- 1 dl majs
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja, socker, salt och polenta.
- Rör i mjölet lite i taget, arbeta degen smidig och tillsätt majskornen. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Baka ut degen till ett stort bröd och lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
- Skåra brödet med en vass kniv. Sätt in brödet i mitten av ugnen eller på en ugnssten i grillen. Brödet går också att grädda i en gjutjärnspanna på grillen.
- Grädda brödet i cirka 20–25 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Du kanske även gillar
Populära recept