Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stora och marmorerade maränger

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 2 1 ⁄2 dl äggvita
  • 5 1 ⁄2 dl strösocker
  • 75 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
  2. Sätt bunken i ett varmt vattenbad genom att placera bunken över en kastrull med kokande vatten. Se till att det sluter tätt vid kanterna så att det inte kommer vattenånga i bunken. Vispa marängen för hand och värm tills den är 55–60 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa marängen med elvisp tills den kallnat.
  3. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron. Vänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten så att den blir marmorerad.
  4. Klicka ut marängsmeten på ett par plåtar med bakplåts­ papper. Grädda marängerna på nedre falsen i cirka 35–45 minuter, tills de släpper från bakplåtspappret. Lyft över bakplåtspappret med marängerna till ett galler och låt dem kallna.