Stora och marmorerade maränger

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 portion
- 2 1 ⁄2 dl äggvita
- 5 1 ⁄2 dl strösocker
- 75 g mörk choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke.
- Sätt bunken i ett varmt vattenbad genom att placera bunken över en kastrull med kokande vatten. Se till att det sluter tätt vid kanterna så att det inte kommer vattenånga i bunken. Vispa marängen för hand och värm tills den är 55–60 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa marängen med elvisp tills den kallnat.
- Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron. Vänd försiktigt ner chokladen i marängsmeten så att den blir marmorerad.
- Klicka ut marängsmeten på ett par plåtar med bakplåts papper. Grädda marängerna på nedre falsen i cirka 35–45 minuter, tills de släpper från bakplåtspappret. Lyft över bakplåtspappret med marängerna till ett galler och låt dem kallna.

Du kanske även gillar
Populära recept