Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stora makaroner med krämig svamp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 300 g Stora makaroner eller annan pasta
  • 6 st champinjoner
  • 2 dl torkad kantarell
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • Smör att steka i
  • Körvel (valfri)
  • parmesan

Så här gör du

  1. Lägg kantarellerna i en skål och täck med varmt vatten så de mjuknar. Låt dra i minst 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna
  3. Finhacka 5st champinjoner och lägg i panna med mycket smör. Krama ur kantarellerna men spara vätskan. Finhacka kantarellerna och lägg i pannan med champinjonerna. Salta och stek till de fått lite färg.
  4. Tillsätt vinet i pannan och låt det koka upp. Häll därefter på 1,5dl av vätskan från kantarellerna och grädden. Låt koka ner till bra krämig konsistens. Smaka av med salt.
  5. Häll på den nykokta pastan och rör runt. Lägg upp på tallriken och riv över en rå champinjon, massa parmesan och toppa med körvel.