Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stockholmskakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

50 kakor
  • 150 g smör
  • 1 st äggula
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl hackad mandel

Så här gör du

  1. Rör ihop smöret och sockret, tillsätt sedan äggulan och vaniljsockret. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 2 lika stora bitar och forma båda bitarna till rullar, ca 2,5 cm i diameter och 28 cm långa. Rulla längderna i de hackade nötterna och låt vila i kylskåp 0,5-1 timme.
  2. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i kakorna och fyll fördjupningen med sylt (ta inte för mycket för då rinner det över i ugnen). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-14 minuter, de ska ha en svag guldgul färg. Låt svalna på galler.