Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stiltonsnittar med fikonchutney

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

32 stycken
  • 1 färdigköpt sockerkaka, 350 g
  • cirka 50 g smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • cirka 250 g stiltonost
  • 4 färska fikon

Chutney:

  • 100 g fikon i cognacslag, avrunnen vikt
  • ½ msk cognacslag
  • 10 g syltad ingefära
  • 1 tsk pressad citron

Så här gör du

  1. Börja med chutneyn: Skär bort skaften på fikonen. Mixa fikon, cognacslag, ingefära och citron till en kräm. Förvara i kylen.
  2. Skär sockerkakan i tjocka skivor, och därefter i kuber.
  3. Smält smöret i en teflonpanna tillsammans med pepparkakskryddan. Rör om så att allt blandas. Lägg i sockerkaksbitarna och stek dem frasiga runtom. Låt kallna.
  4. Lägg en bit ost på varje sockerkaka. Toppa med chutney och en fikonklyfta.