Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sticky short ribs med bbq-glaze & rökt salt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Revben från nötkött tillagade på det här sättet blir underbart goda, möra och saftiga. Rökt salt finns att köpa färdigt, men vill du prova att göra eget så hittar du receptet här.

Ingredienser

8 PORTIONER
  • 3 kg short ribs
  • 3 –4 tsk rökt flingsalt

Mörk BBQ-glaze

  • 1 ⁄2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker eventuellt
  • 1 vitlöksklyfta

Gott till

  • klyftpotatis
  • coleslaw

Så här gör du

  1. Ribs: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg köttet på en plåt och strö över det rökta saltet. Sätt in köttet mitt i ugnen i 55–60 minuter.
  3. Ta ut köttet och låt det vila minst 10 minuter eller till dess att gästerna kommer.
  4. Rör ihop ingredienserna till glazen.
  5. Grilla på köttet runtom och ta av från värmen. Pensla köttet med glazen.
  6. Servering: Köttet passar bra att servera tillsammans med klyftpotatis och en coleslaw.