Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sticky salty toffee cake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Fudgekaka

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl kokossocker
  • 3 ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • smör till formen
  • mandelmjöl till formen

Toffeeglasyr

  • ½ dl honung
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk smör, mjukt
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Fudgekaka: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och dra av kastrullen från plattan.
  4. Vispa kokossockret och äggen pösigt.
  5. Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser.
  6. Vispa ner vätskan och de torra ingredienserna växelvis i äggsmeten. Vispa till en slät smet och häll upp smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten. Ta ut kakan, låt den vila ett par minuter i formen och vänd upp den på ett fat. Låt kakan svalna under formen.
  8. Toffeeglasyr: lägg honungen i en liten kastrull och koka till en ljusbrun karamell.
  9. Häll på grädden och vaniljpulvret. Låt allt koka ihop ett par minuter. Ta av från värmen och vispa i smöret. Låt svalna något och glasera sedan kakan med glasyren.
  10. Strö över flingsalt.