Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekta risbollar med pestobakad torskrygg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Vad gör du med överblivet ris?
Testa detta recept, det fungerar utmärkt på gårdagens överblivna jasminris!

Tips!
Risbollarna är supergoda med rivet citronskal i, eller någon matsked färska örter eller varför inte riva ner 0,5 dl parmesanost???

Ät risbollarna i ett tacobröd med salsa.

Mina barn älskade det!!!

Ingredienser

4 portion

Stekta risbollar

  • 3-4 Port kokt svalnat jasminris
  • 1 Stort Ägg
  • Salt och vitpeppar eftersmak
  • Vetemjöl att rulla i
  • Uppvispat ägg att rulla i
  • Ströbröd att rulla i
  • rapsolja till stekning

Torskrygg i pesto

  • 4 portionsbitar torskrygg
  • 1,5 dl pesto, hemlagad eller på burk

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 Skivad grön paprika
  • salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.Salta och peppra torskryggen och låt den ligga en liten stund. Lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Blanda svalnat jasminris med ägg och krydda med salt och valfri peppar. Rulla dem till en storlek av en pingisboll ungefär. Lägg dem på en tallrik tills det är dags för panering och stekning.
  3. Bred pesto på fisken, häll över olivoljan och skivad paprika. Sätt in i mitten av ugnen cirka 20 minuter beroende hur du vill ha fisken och bitarnas storlek!
  4. Lägg vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd på varsin tallrik. Rulla bollarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  5. Hetta upp en stekpanna och häll på ordentligt med rapsolja så det täcker hela stekpannan. Stek bollarna gyllne runt om hela och de är genomvarma!
  6. Lägg upp risbollar med fisk och skyn från ugnsformen på en tallrik!Ät med en god sallad. Enkelt och gott för hela familjen!