Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekta pilgrimsmusslor med purjolök, smörsås och pepparrot

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 purjolök
  • 100 g smör
  • 2 msk vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 10 cm pepparrot
  • olivolja till stekning
  • salt
  • krasse till garnering

Så här gör du

  1. Koka upp schalottenlök, vin och vinäger, tillsätt smöret under vispning och smaka av såsen med salt, håll såsen varm men låt den ej koka för då skär den sig.
  2. Dela det vita och ljusgröna på purjolöken i åtta bitar och stek dem gyllene i olivolja på snittytan, krydda med salt.
  3. Krydda pilgrims-musslorna med salt och stek dem gyllene i olivolja.
  4. Riv pepparroten på rivjärn.
  5. Dela musslor och lägg upp alt på tallrikar toppa med sås och pepparrot.