Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt senapsströmming

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 20 strömmingsfiléer
  • 1 burk ansjovisfiléer, 55 g
  • 1 stort knippe dill, cirka 30 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ liter filmjölk
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 5 msk grov skånsk senap
  • 5 msk dijonsenap
  • 3–4 dl rågmjöl till panering
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Klipp av ryggfenorna på strömmingen och lägg filéerna i en stor bunke.
  2. Låt ansjovisen rinna av och hacka den sedan. Hacka även dillen. Riv vitlöken. Rör ihop ansjovis, dill, vitlök, filmjölk, majonnäs och senap i en stor skål och lägg ner strömmingsfiléerna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 5–6 timmar, helst över natten.
  3. Ta upp strömmingen och vik den dubbel. Vänd den i rågmjöl. Salta och peppra.
  4. Stek filéerna i smör i 2–3 minuter på varje sida tills de är frasiga.
  5. Servera strömmingen med potatismos, eller helt enkelt på en bit danskt rågbröd.