Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt senapsströmming

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 20 strömmingsfiléer
  • 1 burk ansjovisfiléer, 55 g
  • 1 stort knippe dill, cirka 30 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ liter filmjölk
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 5 msk grov skånsk senap
  • 5 msk dijonsenap
  • 3–4 dl rågmjöl till panering
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Klipp av ryggfenorna på strömmingen och lägg filéerna i en stor bunke.
  2. Låt ansjovisen rinna av och hacka den sedan. Hacka även dillen. Riv vitlöken. Rör ihop ansjovis, dill, vitlök, filmjölk, majonnäs och senap i en stor skål och lägg ner strömmingsfiléerna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 5–6 timmar, helst över natten.
  3. Ta upp strömmingen och vik den dubbel. Vänd den i rågmjöl. Salta och peppra.
  4. Stek filéerna i smör i 2–3 minuter på varje sida tills de är frasiga.
  5. Servera strömmingen med potatismos, eller helt enkelt på en bit danskt rågbröd.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.