Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt sejfilé med kapris och brynt smör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 × 175 g sejfilé
  • peppar
  • 50 g smör till stekning

Lag:

  • 1 l kallt vatten
  • 3 msk salt

Brynt smör:

  • 150 g smör

Till servering:

  • 500 g kokta rödbetor
  • 4 msk kapris
  • 1/2 dl olivolja
  • 150 g kokta gröna ärter
  • 50 g alfalfagroddar
  • 4 citronklyftor

Så här gör du

  1. Rör ner saltet i kallt vatten och rör om tills det löst sig. Lägg ner fiskbitarna i lagen i 20 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem med hushållspapper. Peppra.
  2. Stek fisken i en stekpanna med smör. Bryn först ena sidan och vänd fisken. Ös smöret över fisken vid stekningen, tills innertemperaturen är 48-52 grader.
  3. Fräs 150 g smör i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp utan bottensats i en såssnipa.
  4. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fritera den sedan i olivolja några minuter.
  5. Skala och klyfta rödbetorna.
  6. Servera med gröna ärtor, alfalfagroddar, citronklyftor, kapris och brynt smör.