Stekt sejfilé med kapris och brynt smör

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 4 × 175 g sejfilé
- peppar
- 50 g smör till stekning
Lag:
- 1 l kallt vatten
- 3 msk salt
Brynt smör:
- 150 g smör
Till servering:
- 500 g kokta rödbetor
- 4 msk kapris
- 1/2 dl olivolja
- 150 g kokta gröna ärter
- 50 g alfalfagroddar
- 4 citronklyftor
Så här gör du
- Rör ner saltet i kallt vatten och rör om tills det löst sig. Lägg ner fiskbitarna i lagen i 20 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem med hushållspapper. Peppra.
- Stek fisken i en stekpanna med smör. Bryn först ena sidan och vänd fisken. Ös smöret över fisken vid stekningen, tills innertemperaturen är 48-52 grader.
- Fräs 150 g smör i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp utan bottensats i en såssnipa.
- Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fritera den sedan i olivolja några minuter.
- Skala och klyfta rödbetorna.
- Servera med gröna ärtor, alfalfagroddar, citronklyftor, kapris och brynt smör.

Du kanske även gillar
Populära recept