Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt saltsill med karamelliserad lök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora urvattnade saltsillfiléer, urvattnade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar
  • 1-2 tsk strösocker eller honung
  • smör till stekning

Till garnering

  • dill

Tillbehör

  • 2 dl smetana
  • dill
  • flingsalt
  • svartpeppar, malen

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Lägg sillfiléerna på en skärbräda.
  3. Strö ut vetemjölet på en tallrik.
  4. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det med en gaffel.
  5. Strö ut ströbrödet på en separat tallrik.
  6. Vänd sillen först i vetemjöl, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.
  7. Stek sillen i smör på båda sidor tills den är gyllenbrun.
  8. Karamelliserad lök: Skala och skiva löken tunt.
  9. Stek löken i smör på medelvärme tills den är mjuk och gyllenbrun.
  10. Strö över sockret eller ringla över honung mot slutet.
  11. Servera sillen med karamelliserad lök och smetana. Garnera med dill. Strö över lite flingsalt och peppar.