Logga in här

Stekt rödkål med valnötter och apelsin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rödkålshuvud
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • skal från 1 apelsin
  • 2 dl valnötter
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk honung
  • några rosmarinkvistar
  • salt

Så här gör du

  1. Häll sockret i en stekpanna, värm upp pannan och tillsätt valnötterna. Tillsätt 1 msk smör. Stek på medelvärme under omrörning tills valnötterna fått fin färg.
  2. Dela rödkålshuvudet och skär i klyftor.
  3. Värm en stekpanna och häll i oljan. Stek rödkålsklyftorna tills de fått färg på ena sidan. Lägg i smör och vänd för att steka på andra sidan. Ta gärna en sked och ös det smälta smöret över klyftorna.
  4. Lägg upp på fat. Riv skalet från en apelsin över rödkålen. Ringla över honung, strö hackad rosmarin, valnötterna och lite salt. Servera som tillbehör eller på buffén!