Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt röding med potatiskroketter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion

Potatiskroketter

  • 300 g Potatis
  • 1 msk smör
  • 1 msk citronjuice
  • 1 st äggula
  • 1 tsk salt

Panering av kroketterna

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd

Citronmajonnäs

  • 1 st äggula
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk chili

Röding

  • 300 g rödingfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • olja till stekning

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen mjuk, pressa den sedan med potatispress och låt svalna i kyl.
  2. Under tiden potatisen svalnar mixar du citronsaften, ägggulan, oljan samt salt till en slät majonnäs som även den får stå kyld till servering.
  3. När potatisen svalnat blandar potatisen tillsammans med de övriga ingredienser till en massa som du sedan formar till önskvärt stora kroketter. Därefter vänder du bollarna i vetemjöl och efter det ska de vändas i uppvispade ägg för att sedan rullas i ströbrödet. Koka upp oljan i en kastrull till 180 grader och fritera tills gyllenbruna, ca 3 min.
  4. Under tiden potatisen friteras så olja en stekpanna samt salta rödingfiléerna och stek på medelhögvärme i ca 4 min. Servera sedan med majonnäs, kroketter samt förslagvis stekt zucchini