Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt röding med löjromspotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 325 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 4 st röding- eller öringfiléer, à 150 g styck, med skinnet kvar
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • smör

Potatis

  • 800 g mandelpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 100 g löjrom
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 1 dl dill, hackad
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar

Så här gör du

  1. Potatisen: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och dela i mindre bitar.
  2. Koka upp crème fraiche, grädde och senap. Vänd ner löjrom, örter och potatis vid servering. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fisken: Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme cirka 8 minuter.
  4. Vänd och stek klart, 1-2 minuter.
2 kommentarer om "Stekt röding med löjromspotatis"
  • Magnus
    Magnus

    Kalix löjrom är ju riktigt gott men ack så dyrt och den amerikanska är inte god
    Kan ni rekommendera något annat alternativ?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Magnus

      Hej Magnus! Prova med stenbitsrom, även om den inte är lika god som Kalix löjrom bidrar den med sälta och en helt okej konsistens. Allt gott önskar vi på Mitt kök-redaktionen.