Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt ris med kyckling och shiitake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g strimlad kyckling
  • 3 dl kokt ris
  • 1 röd chili
  • 6 vitlöksklyftor
  • 200 g shiitakesvamp
  • 100 g bananschalottenlök
  • 100 g vitkål
  • 4 msk hoisinsås
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl rostad lök
  • salt
  • 1 koriander att avsluta med

Så här gör du

  1. Koka risen och låt det svalna. Skär sedan upp alla ingredienser i mindre bitar, kyckling, chili, vitlök, lök och kål. Ta bort stammen på svampen och skiva den sedan, stammen passar inte här men är god i tex. soppor eller grytor.
  2. Stek sedan på hög temperatur i en stekpanna, se till att allt får stekyta, använd gärna två stekpannor om ni lagar mycket mat. Börja steka kycklingen, fortsätt med chilin och löken, sedan svamp och kål. Stek tills att har mjuknat och fått färg. Tillsätt riset och balanda runt.
  3. Fortsätt med hoisonsås och dra av från värmen.
  4. Riv över ingefära och lägg upp på tallrik.
  5. Toppa med rostad lök och koriander.
1 kommentar om "Stekt ris med kyckling och shiitake"
  • Mona R
    Mona R

    Bra och lätt recept för snabba vardagsmiddagar med asiatisk smak.