Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt ris med Ioannis Dalaklis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Gul lök
  • 200 g Kycklingfilé
  • 2 st Ägg
  • 1 kruka Färsk koriander
  • 1 msk Ljus soja
  • 1 msk Potatismjöl
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 4 dl Jasminris

Så här gör du

  1. Om det inte finns ris från gårdagen så kokar du 4 dl jasminris och låter det svalna. För 4 dl jasminris krävs det ca 8 dl vatten och det ska kokas al dente.
  2. Hacka kycklingfilén i strimlor och marinera med ljus soja, potatismjöl, svartpeppar och salt.
  3. Stek kycklingfilén bitvis då den kan klibba ihop sig och lägg vid sidan strax innan den är genomstekt.
  4. Stek finhackad gul lök så den får lite färg och in med kycklingfilén.
  5. In med riset i stekpannan och blanda ordentligt. Häll över två vispade ägg och fortsätt blanda.
  6. Servera med finhackad färsk koriander.