Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt ris med grönsaker, ägg & chili

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 150 g vitkål eller spetskål
  • 1 morot
  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 1 dl naturella jordnötter
  • 1 tsk flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 5 dl kallt kokt ris
  • 100 g böngroddar
  • 2 ägg
  • 1/2 dl hackad färsk koriander

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chili. Strimla kålen. Skala och tärna moroten fint.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme. Lägg i lök, vitlök, chili, kål, morot och jordnötter och stek i ett par minuter under omrörning. Salta och peppra.
  3. Tillsätt curry, fortsätt att steka i någon minut under omrörning.
  4. Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning.
  5. Lägg i groddar och knäck i ägg. Stek i ytterligare någon minut under omrörning. Rör ner koriander mot slutet. Servera direkt.