Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt rågmjölspanerad strömming

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 16 strömmingsfiléer
  • 2 msk senap
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • salt
  • svart- eller vitpeppar, malen
  • smör till stekning

Rårörda lingon

  • 225 g lingon, frysta
  • 1 dl socker

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • kokt potatis eller potatismos
  • skirat smör

Så här gör du

  1. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt. Spritsa eller bred på senap. Lägg på en strömming med skinnsidan uppåt på varje.
  2. Strö ut rågmjölet på ett fat. Vänd strömmingsfiléerna i rågmjölet.
  3. Lägg smör i en stekpanna och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra.
  4. Rårörda lingon: Blanda lingonen och sockret i en skål. Låt det stå i cirka 1 timme, rör tills sockret smält.
  5. Servera strömmingen med kokt potatis eller potatismos, rårörda lingon och skirat smör. Garnera med dill.