Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt makrill med dillsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 136 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 4 st makrillfiléer
  • 2,5 dl grädde
  • 1 kruka dill
  • 2 tsk grovkorning senap

  • 2 msk citron
  • smör
  • salt och vitpeppar

Så här gör du

  1. 1. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. 2. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. 3. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar. 4. Lägg i makrillen i såsen, koka upp. Vid servering toppa med dill.