Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt kyckling med ljummen äppelsallad och cidersky

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 port
  • 4 kycklingfiléer
  • smör/olja, att steka i
  • valfria sallatsblad
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök

Sås

  • 3 dl äppelcider (halvtorr)
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond (flaska)
  • 1 tsk soja

Så här gör du

  1. dl creme fraiche
  2. Skiva äpplet, låt skalet vara kvar. Skala och skiva löken. Riv sallatsbladen i mindre bitar om det behövs.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp. Låt såsen sjuda i cirka 5 minuter till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek under tiden kycklingfiléerna, cirka 6 minuter per sida, i lite smör/olja. Salta och peppra. Kontrollera med en sticka att kycklingen är klar. Köttsaften som sipprar ut ska vara klar och genomskinlig.
  5. Peta kycklingfiléerna åt sidan i stekpannan (eller ta upp dem och håll dem varma) och lägg ner äppleskivor och lök vid sidan av. Stek på svag värme några minuter så äpplen och kök precis blir mjuka.
  6. Servera kycklingen med sås och sallatsblad toppade med stekta äppelskivor och lök.