Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt inlagd strömming

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 16 strömmingsfiléer
  • 3 msk senap
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1-2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning

Ättikslag

  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 morot
  • 1 rödlök eller 10 centimeter purjolök
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn eller vitpeppar

Så här gör du

  1. Stekt inlagd strömming: Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt.
  2. Spritsa eller bred på senap.
  3. Lägg på en strömming med skinnsidan uppåt på varje.
  4. Strö ut vetemjölet på ett fat.
  5. Vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik.
  6. Strö ut ströbrödet på ett fat.
  7. Vänd strömmings filéer först i vetemjölet, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.
  8. Lägg smör i stekpannan och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Låt strömmingen svalna helt.
  9. Ättikslag: Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
  10. Skala och skiva moroten.
  11. Skala och skiva rödlöken eller purjolöken.
  12. Varva strömming och grönsakerna i en skål och häll på lagen. Lägg i lagerbladen och kryddorna.
  13. Sätt in i kylen. Låt strömmingen ligga i lagen och dra i minst ett par timmar.