Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt fläskfilé med färska gräddstekta skärbönor & skinka

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g fläskfilé i medaljonger
  • 4 kvistar timjan (1 msk plockade blad)
  • 400 g färska skärbönor
  • 50 g lufttorkad skinka i strimlor
  • 1 citron skalet av
  • 2 msk matolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Stek fläskfilén hastigt i en stekpanna på båda sidor cirka 1,5 minut per sida, låt vila i en ugn på 60 grader i max 10 minuter.
  2. Stek bönorna på medelvärme i cirka 3 minuter tills de börjar bli mjuka.
  3. Tillsätt skinkan och timjan och stek tills skinkan blir lätt krispig.
  4. Tillsätt grädde och låt den snabbt steka in i bönorna, krydda med salt och rivet citronskal.
  5. Servera bönorna och den ihopkokta grädden till fläskfilén.