Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt couscous- och grönsakssallad med fetaost & myntayoghurt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 1/2 dl couscous + 5 dl vatten
  • 1 liten aubergine
  • 1 liten squash
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • salt
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 paket med små vita bönor
  • 75 g färska spenatblad
  • 1 1/2 dl svarta oliver med kärna
  • 100 g avrunnen tärnad fetaost
  • cirka 1 msk pressad citron

Myntayoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl finhackad färsk mynta
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet till couscousen. Salta. Tillsätt couscousen och låt den dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna.
  2. Skär aubergine och squash i tunna skivor, dela dem som halvmånar. Hacka löken och pressa vitlöken.
  3. Stek alltsammans i omgångar i ganska rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Det är viktigt att aubergine och squash är mjuka. Salta.
  4. Tillsätt couscousen och stek den samtidigt som du rör, det gör inget om den får lite stekskorpa - det är bara gott. Smula ner buljongtärningen.
  5. Skölj bönorna ordentligt och rör ner dem tillsammans med spenat­blad, oliver, fetaost och pressad citron.
  6. Blanda yoghurt, mynta, salt och peppar till en röra. Servera couscous­salladen med myntayoghurten.