Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt ankbröst med risotto på sparris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 ankbröst à 250g
  • 16 gröna sparrisar, slantade
  • 2 finhackade bananschalottenlökar
  • 3 dl risottoris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl parmesanost
  • 100 g smör
  • 2 dl kalvsky
  • 2 msk råsocker
  • 4 msk citronjuice
  • skalet av 1/2 citron
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Snitta ankbrösten på skinnsidan och krydda dem sedan med salt och peppar.
  2. Bryn ankorna hårt på skinnsidan och snabbt på köttsidan, stek dem sedan färdiga i ugn på 125 grader till en innertemperatur av 56 grader.
  3. Fräs lök och ris i någon matsked smör i några minuter, tillsätt vitt vin och låt det koka in.
  4. Koka riset under omrörning i hönsbuljong genom att tillsätta buljong så att det precis täcker riset under hela kokningen.
  5. När några minuter återstår tillsätt sparrisen och låt den mjukna, avsluta risotton med parmesan och smör och låt den sedan svälla någon minut.
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Karamellisera sockret och tillsätt sedan citronjuice och skal samt kalvfond, koka ihop till kraftig smak.
  8. Skär ankbröstet i tunna skivor vid servering och servera med risotto och sky. Toppa eventuellt risotton med extra parmesanost vid servering.