Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g abborrfiléer, byxade
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rågmjöl
  • smör till stekning

Pannan:

  • 300 g kantareller
  • 200 g små färska lökar eller steklökar
  • smör
  • 1 krm nystötta kumminfrön
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st hönsbuljong, tärning
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 500 g färskpotatis, nykokt
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
  • 0,5 dl hackad dill

Så här gör du

  1. Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. Skala löken och behåll den hel.
  2. Stek svamp och lök i smör tills löken mjuknar, utan att det tar färg. Strö över kummin, salt och peppar.
  3. Tillsätt buljong och grädde och låt pannan koka ihop. Blanda i potatisen och fortsätt koka några minuter.
  4. Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill.
  5. Salta fisken och vänd den i rågmjöl. Stek fisken gyllenbrun i smör, cirka 3 minuter per sida.