Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Stekpannebröd – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 83 st har redan röstat

Gör stekpannebröd hemma och ta med på utflykten. Eller baka det över öppen eld i gjutjärnsstekpanna ute i naturen. Allra godast är de nygräddade med en klick smör. Perfekt mellanmål på skidtur eller vandring.

Läs också: Recept på enkla gifflar

Recept: Dansukker

Ingredienser

10 stycken
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk valfri brödkrydda
  • 1 tsk bikarbonat
  • 50 g flytande margarin
  • 2 dl filmjölk
  • 3 msk sirap

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt margarin, filmjölk och sirap och arbeta samman till en deg.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Skär i 10 bitar.
  4. Kavla ut varje bit till en rund kaka, gärna med kruskavel, annars nagga kakorna med en gaffel.
  5. Grädda kakorna 1 1/2 minut på varje sida i en torr, medelvarm stekpanna.