Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Steak Bavette (flankstek) med choronsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 flankstek, cirka 600 g
  • 2 tsk rapsolja
  • salt, peppar

Choronsås

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1/2 dl dragonvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk vitpeppar, grovstött
  • 3 persiljestjälkar
  • 3 äggulor
  • 2 tsk färsk fransk dragon, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • salt

Till servering

  • tomat- och salladslöksallad
  • sötpotatis strips

Så här gör du

  1. Putsa och rumstemperera köttet. Torka av det med hushållspapper och pensla köttet med olja. Salta och peppra köttet.
  2. Grilla på hög värme på båda sidor. Vänd och grilla långsamt under lock, cirka 6 minuter, beroende på önskad stekgrad. Vänd en gång under tiden. Låt köttet vila 10 minuter, innan det skärs upp i tunna skivor – tvärs över muskelfibrerna.
  3. Choronsås: Koka dragonvinäger, vatten, stött vitpeppar och persiljestjälkar i en kastrull, tills hälften av vätskan återstår. Sila vätskan i en kastrull och vispa ner äggulorna på svag värme. När såsen börjar tjockna – ta kastrullen från värmen och vispa ner smöret i klickar. Tillsätt dragon, tomatpuré och smaka av med salt.
  4. Servera med choronsås, sötpotatis-strips, som tillagas av frysta strips i ugnen samt tomatsallad med salladslök.
Du kanske även gillar