Logga in här

Stark risnudelsoppa med tomat och färska korianderblad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Nudelsoppa:

  • 200 g Risnudlar
  • 100 g Fläskfärs
  • 1 st Tomat
  • 1 st Salladslök
  • 1 msk Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Oil
  • 2 msk Ljus soja
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 msk Matolja

Toppings:

  • 90 g Groddar
  • 5 g Koriander

Så här gör du

  1. Skär ett kryss i tomaten och koka den i vatten i 10 sekunder. Det gör det lättare att skala tomaten.
  2. Skala tomaten och skär i små kuber. Finhacka vårlöken.
  3. Värm upp 1 msk olja i en kastrull på medelhög temperatur. Tillsätt vårlöken. När vårlöken doftar gott, tillsätt köttfärsen och stek i 1 min. Tillsätt sedan tomat. Rör runt tills alla ingredienser har blandat sig.
  4. Tillsätt 1 L vatten i kastrullen och låt koka upp. Tillsätt soja, vitpeppar och chili-olja. När vattnet kokat upp, lägg i risnudlar och koka enligt förpackning.
  5. När nudlarna har kokat klart, slå av värmen och lägg över i serveringsskålar. Toppa med böngroddar och korianderblad. Om du inte gillar råa böngroddar så kan du blanchera dom i kokande vatten innan.
  6. Du kan förstås toppa med mer saker så som rostade jordnötter, picklade grönsaker (förslagsvis surkål), svamp etc. om du vill. Låt fantasin sätta gränserna!