Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Squash med kyckling och pestobönor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 3 stora squash
  • 
1 gul lök
  • 
2 vitlöksklyftor

  • 4 bacon

  • 400 g kycklingfärs

  • olivolja

  • 2 tsk salvia

  • 1 msk balsamvinäger
  • 
flingsalt
  • 
nymalen peppar

  • 2 dl nyriven parmesanost


Pestobönor


  • 2 stora vita bönor

  • 4 msk pesto
  • 
flingsalt

  • nymalen peppar
  • 
50 g rucolasallad


Till servering:


  • pestobönor, se separat recept

Så här gör du

  1. 
Dela varje squash på längden och därefter tvärsöver, så att det blir 4 bitar på varje squash. Gröp ur dem till skålar och skär squashköttet i mindre bitar.

  2. Koka de urgröpta squashskalen i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Lyft upp dem och låt dem rinna av. Lägg squashskålarna i en smord ugnssäker form.

  3. Finhacka löken och vitlöken. Strimla baconet.

  4. Fräs lök, vitlök, bacon och kycklingfärs i olivolja under omrörning. Tillsätt squashköttet, salvia och balsamvinäger och låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna och blanda ner hälften av osten.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Fyll squashskålarna med färsblandningen och strö över resten av osten.

  6. Gratinera squashen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter och servera tillsammans med pestobönorna.

  7. Pestobönor
: Skölj bönorna och låt dem rinna av.
 Blanda bönorna med peston, smaka av med salt och peppar och vänd ner rucolasalladen.