Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spicy seafood paella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer:
  • 12 räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 150 g chorizokorv, skuren i skivor
  • 1 stor lök, skalad och finhackad
  • 200 g arborio eller paellaris
  • 4 st timjan kvistar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 125 vitt vin
  • 1 x 400 g burk körsbärstomater
  • 400 fiskbuljong
  • 200 g frysta bläckfiskringar, tinade
  • 150 g frysta ärtor
  • 1 handfull bladpersilja, finhackad, till garnering
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Lägg räkorna i en skål och tillsätt sedan vitlök, paprika, svartpeppar och olivolja. Rör om så att räkorna blir täckta av marinaden.
  2. Stek sedan chorizo i en stekpanna på hög värme tills slantarna har fått färg. Ta dem ur pannan med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik. Samla upp oljan chorizo har släppt i pannan.
  3. Stek löken i chorizo oljan i cirka 6 minuter tills den mjuknat, tillsätt sedan riset, timjan, gurkmeja, cayenne och resterande 1 tsk paprikapulver. Koka i 3 minuter, häll sedan i vinet och koka i 1 minut innan du häller i tomaterna och buljongen. Sjud i ca 15 minuter, utan att röra, tillsätt sedan räkorna (med marinaden) tillsammans med bläckfisk, ärter och chorizo. Sjud i 5 minuter.
  4. Innan servering, strö över persilja och klyftor av citron. Servera direkt till bordet.
1 kommentar om "Spicy seafood paella"