Logga in här

Spicy räkmacka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 stora skivor vitt bröd, gärna på surdeg
  • smör till stekning
  • 2 salladslökar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk god majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1–3 tsk sriracha (beroende på hur spicy du gillar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime i klyftor
  • 150 g skalade räkor
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 näve rädisor
  • 4 salladsblad
  • 2 tsk rostade vita sesamfrön

Så här gör du

  1. Rosta eller stek brödet i lite smör.
  2. Skiva salladslök tunt. Lägg lite gräslök åt sidan, blanda resten med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha. Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hyvla rädisorna. Lägg salladsblad på brödet, toppa med en rejäl klick räkröra. Strö på rädisor, resterande gräslök och sesamfrön. Servera genast tillsammans med limeklyftor.