Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spicy räkmacka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Spicy räkmacka
Foto: Magnus Skoglöf

Skagen möter Asien och det uppstår ljuv musik. Våga experimentera i köket! Tips: den heta räkröran är också väldigt god på lättsaltade lantchips. Dekorera med gräslök och kanske lite forellrom så är det perfekta drinktilltugget klart.

Receptet är hämtat ur boken ”Mycket smak på nolltid” (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 stora skivor vitt bröd, gärna på surdeg
  • smör till stekning
  • 2 salladslökar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk god majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1–3 tsk sriracha (beroende på hur spicy du gillar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime i klyftor
  • 150 g skalade räkor
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 näve rädisor
  • 4 salladsblad
  • 2 tsk rostade vita sesamfrön

Så här gör du

  1. Rosta eller stek brödet i lite smör.
  2. Skiva salladslök tunt. Lägg lite gräslök åt sidan, blanda resten med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha. Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hyvla rädisorna. Lägg salladsblad på brödet, toppa med en rejäl klick räkröra. Strö på rädisor, resterande gräslök och sesamfrön. Servera genast tillsammans med limeklyftor.
Du kanske även gillar