Logga in här

Spetskålssallad: fikon, mynta, jordnötsmör och ingefära

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

Sallad

  • 1 st ekologisk spetskål
  • 4 st ekologisk morötter
  • 4 st färska fikon
  • 1/4 st ekologisk bunt färsk mynta
  • 1 nypa ekologiskt havsalt
  • 1 nypa ekologisk svartpeppar

Dressing

  • 4 msk ekologiskt chunky eller smooth peanutbutter
  • 2 msk ekologisk limesaft
  • 1/2 tsk ekologisk mald ingefära
  • 1 msk ekologisk majonnäs
  • 2 msk ekologisk honung
  • 1 msk vatten

Så här gör du

  1. Dela kålen i fyra delar och skär bort den nedersta delen. Skölj bladen grundligt i kallt vatten och låt vattnet rinna av (exempelvis i ett durkslag). Skär kålen i tunna strimmor.
  2. Tvätta morötterna noga och skär dem i fyra delar. Om du använder vintermorötter, är det en bra idé att skala dem.
  3. Plocka blad från mynta och skölj dem i kallt vatten. Skölj fikonen och skär dem i fyra delar.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om väl. Använd om möjligt en stavmixer för bättre resultat.
  5. Lägg salladen på ett serveringsfat/i en skål, garnera med myntablad och häll lite av dressing på salladen. Strö med nymalen peppar och en nypa havssalt över salladen och servera. Salladen är som godast om den äts direkt efter tillagning