Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spetskål, bakat i ugn med smör och salvia

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 st Spetskål
  • 4 msk Smör
  • Rapsolja
  • Salvia (eller annan favoritkrydda - helst färsk)
  • Salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 °. Klyv spetskålen (eller vitkålen) i fjärdedelar. Smörj formen med raps olja. Klicka smör över och i formen. Krydda med salvia eller rosmarin. Eller bara salt och peppar. Gillar du och har du färsk persilja, basilika, oregano, gräslök eller liknande - då tillsätter du det i mängd efter ungsbakningen, då de inte gillar värmen lika mycket. Ös gärna kålen med smör ett par gånger under tiden den är i ugnen. Efter ca. 20-30 minuter får kålen lite färg i kanterna och är klar. Ös igen, strö de hackade nötterna över och krydda med mer skivad salvia, eller de kryddor du valt.