Spetskål, bakat i ugn med smör och salvia

Spetskål bakad i ugn med salvia
Ingredienser
4 portioner
- 1/2 st Spetskål
- 4 msk Smör
- Rapsolja
- Salvia (eller annan favoritkrydda - helst färsk)
- Salt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 °. Klyv spetskålen (eller vitkålen) i fjärdedelar. Smörj formen med raps olja. Klicka smör över och i formen. Krydda med salvia eller rosmarin. Eller bara salt och peppar. Gillar du och har du färsk persilja, basilika, oregano, gräslök eller liknande - då tillsätter du det i mängd efter ungsbakningen, då de inte gillar värmen lika mycket. Ös gärna kålen med smör ett par gånger under tiden den är i ugnen. Efter ca. 20-30 minuter får kålen lite färg i kanterna och är klar. Ös igen, strö de hackade nötterna över och krydda med mer skivad salvia, eller de kryddor du valt.

Du kanske även gillar
Populära recept