Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatsoppa med lax

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g hackad fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar utan glutamat
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 krm riven muskot
  • 400-500 g färsk lax
  • lite gräslök
  • ev. lite dillfrön till dekoration

Så här gör du

  1. Tina spenaten i mikron.
  2. Hacka löken och fräs i kastrull i smör. Tillsätt den tinade spenaten och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka på svag värme i cirka 10 minuter under lock.
  3. Rör i grädden i soppan och ta bort kastrullen från värmen. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och riven muskot.
  4. Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Koka upp vatten och häll över laxen. Rör runt och låt stå ett par minuter tills bitarna känns fasta. Häll upp soppan i tallrikar och fördela laxbitarna. Dekorera med lite gräslök och dillfrön.