Spenatsoppa med lax

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 500 g hackad fryst spenat
- 1 gul lök
- 3 msk smör
- 5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar utan glutamat
- 3 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 2 tsk pressad citron
- 1 krm riven muskot
- 400-500 g färsk lax
- lite gräslök
- ev. lite dillfrön till dekoration
Så här gör du
- Tina spenaten i mikron.
- Hacka löken och fräs i kastrull i smör. Tillsätt den tinade spenaten och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka på svag värme i cirka 10 minuter under lock.
- Rör i grädden i soppan och ta bort kastrullen från värmen. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och riven muskot.
- Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Koka upp vatten och häll över laxen. Rör runt och låt stå ett par minuter tills bitarna känns fasta. Häll upp soppan i tallrikar och fördela laxbitarna. Dekorera med lite gräslök och dillfrön.

Du kanske även gillar
Populära recept