Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatsoppa med kokt ägg – recept på nyttig soppa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g babyspenat
  • 2 gula lökar
  • 3 stora potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde

  • 1 krm riven muskotnöt
  • 
salt
  • 
vitpeppar


Till servering

  • 4 ägg, kokta
  • 4 skivor bröd
  • 50 g lagrad ost

  • 20 g smör


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 210 grader. Börja med att skiva löken i skivor och fräs i en gryta tillsammans med smöret.

  2. Pressa ner vitlöksklyftorna och skiva ner potatisen. Låt allt svettas i grytan i 5 minuter.

  3. Tillsätt sedan det vita vinet och låt det reduceras till hälften.
  4. Slå på grönsaksbuljong, grädde, muskotnöt, 3 krm salt, vitpeppar efter smak och låt allt koka ihop i 30 minuter.

  5. Koka äggen i 6-8 minuter, beroende på hur du vill ha dem, skala sedan och dela på mitten.

  6. Skiva upp brödet och riv osten. Smöra brödskivorna och lägg sedan den rivna osten på brödet. Grädda brödet i ugnen tills det får en gyllenbrun färg.

  7. Mixa soppan slät och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt citronsaften och babyspenaten. Mixa!

  8. Servera i skålar med ägget i botten och det gratinerade brödet på sidan.