Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatsallad med krutonger & grillat fläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Brödkrutonger

  • 8 tunna skivor bröd, ljust eller råg
  • 1 msk smör
  • 1 ⁄2 msk oliv- eller rapsolja

Spenatsallad

  • 80 g babyspenat
  • 2 apelsiner
  • 8 fläsk
  • 1 rödlök
  • 1 ⁄2–1 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • flingsalt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Brödkrutonger: Skär brödet i tunna skivor.
  2. Stek brödskivorna i smör och olja tills krutongerna blir frasigt bruna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  3. Spenatsallad: Lägg spenaten på ett fat. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria apelsinklyftor och lägg på spenaten.
  4. Grilla fläsket på båda sidor i en grillpanna och lägg på salladen.
  5. Skiva rödlöken tunt på en mandolin och fräs i oljan tills den börjar mjukna. Ringla över honungen och vänd runt i löken så att den karamelliseras av honungen.
  6. Fördela löken över salladen och strö över flingsalt och svartpeppar. Servera brödkrutongerna till.