Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenatbröd med mandelmjöl

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 3 st ägg
  • 150 g mjölk
  • 100 g smör
  • 200 g mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g fryst spenat, tinad
  • 100 g feta ost (smuldrade)
  • 2 msk valfria blandade frön (t ex linfrön, sesamfrön,, pumpakärnor)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och smör i en bunke med en elvisp. Tillsätt mjölk, salt, bakpulver, spenat, fetaost och mandelmjöl och rör ihop.
  3. Häll ner smeten i en limpform, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min. Låt kallna innan du skär upp det.