Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenat sabji

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 0,5 st lök, hackad
  • 1 st vitlök, hackad
  • 1/3 tsk nejlika pulver
  • 2 st kanelstänger
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 4 dl spenat
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skölj spenaten ordentligt.
  2. Lägg lök och vitlök i en mixer och mixtra.
  3. Mixtra spenaten ordentligt så det blir en pure.
  4. Smält smöret på medelvärme. Lägg i löken och sjud tills de har blivit mjuk.
  5. Blanda i nejlika pulver, kanelstänger, stjärnanis och vitlöken. Rör om och stek i 5 minuter.
  6. Rör i mjölet och vatten och buljongtärning.
  7. Häll i spenaten och mjölken. Rör om.
  8. Smaka av salt med salt och peppar.