Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenat sabji

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Detta är riktig bra rätt till chapati eller paratha. Inga starka kryddor utan enkla smakrika kryddor.Det gick riktigt fort att göra denna rätt, men med chapati så tar det en stund.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 0,5 st lök, hackad
  • 1 st vitlök, hackad
  • 1/3 tsk nejlika pulver
  • 2 st kanelstänger
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 4 dl spenat
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skölj spenaten ordentligt.
  2. Lägg lök och vitlök i en mixer och mixtra.
  3. Mixtra spenaten ordentligt så det blir en pure.
  4. Smält smöret på medelvärme. Lägg i löken och sjud tills de har blivit mjuk.
  5. Blanda i nejlika pulver, kanelstänger, stjärnanis och vitlöken. Rör om och stek i 5 minuter.
  6. Rör i mjölet och vatten och buljongtärning.
  7. Häll i spenaten och mjölken. Rör om.
  8. Smaka av salt med salt och peppar.