Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spenat- och potatistimbaler

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 port
  • 400 g bladspenat, förvälld
  • 300 g potatis, kokt och skalad
  • 3 st salladslökar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 5 st ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk färsk timjan, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 75 g västerbottensost, riven

Dekoration:

  • färsk timjan
  • eventuellt tusenskönor

Så här gör du

  1. Rita av botten på en ugnssäker gratängform på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg i botten på formen. Smörj formen.
  2. Krama ur förvälld spenat och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt kokt potatis och salladslökar och kör till en jämn smet.
  3. Tillsätt majsstärkelse, ägg, grädde, timjan, vitlök, salt och vitpeppar. Kör till en jämn smet.
  4. Häll blandningen i formen och strö över osten. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalen stelnat, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  5. Stansa ut rundlar med ett mått, ta upp rundlarna och lägg på ett serveringsfat. Dekorera med färsk timjan och eventuellt tusenskönor på fatet.