Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spättarullader med pepparrot & skirat smör

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Älskad klassiker. Spättafilé tillsammans med smör och pepparrot är otroligt gott.

Receptet är hämtat ur ”Min franska matresa” (Bonnier Fakta) av Erik Hammar, vinnare av Sveriges mästerkock 2018.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g spättafilé
  • 250 g smör
  • 1 kruka dill, finhackad
  • flingsalt
  • nymalen peppar

Tillbehör:

  • 200 g haricots verts
  • 200 g skalade räkor, kan uteslutas
  • 2 dl färsk riven pepparrot

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en kastrull och smält på medelvär­me. Salta och peppra spättafiléerna och rulla ihop dem till rullader. Lägg rulladerna tätt i en ugnsform och häll över det skirade smöret. Strö över dillen och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
  2. Trimma bönorna. Koka upp lättsaltat vatten, och koka bönorna i cirka 3 minuter tills de är mjuka.
  3. Lägg lite bönor på tallriken och placera fisken bredvid. Ös över rikligt med smörspad från ugnsformen och toppa med räkor och pepparrot. Servera med kokt potatis.