Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sparriscarbonara

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Vårens krämiga spagetti carbonara blandas förstås med lättkokt sparris.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g grön sparris
  • 400 g spagetti
  • 200 g pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 3 dl finriven parmesanost
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Bryt av den nedre, träiga delen på sparrisstjälkarna. Dela ­stjälkarna på mitten.
  2. Koka pastan i saltat vatten tills den är nätt och jämnt kokt. Ta den från värmen någon minut innan den är färdigkokt. Låt sparrisen koka med cirka 5 minuter på slutet.
  3. Skär pancettan i fina strimlor. Krossa vitlöksklyftorna med ett knivblad. Fräs pancetta och vitlök i olivolja tills pancettan är knaprig. Kasta bort vitlöken när den har tagit färg.
  4. Häll av pastans kokvatten och låt spagettin rinna av. Lägg ner spagettin i pannan och blanda med fläsket.
  5. Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av parmesanosten. Krydda med salt och peppar.
  6. Dra pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga och vänd ner sparrisen. Mal över peppar och servera med resten av parmesanosten.