Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sparris och lök med senapsvinägrett

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 6-8 tjocka gröna sparris
  • 1 knippa färsklök
  • 1 kruka ramslök
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt

Senapsvinägrett

  • 1 msk grovkornig osötad senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 4 msk olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med vinägretten. Blanda den osötade senapen med vinägern och vattnet i en liten bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Smaka av med salt.
  2. Bryt av den nedersta hårda biten av sparrisen (2-3 cm), den behöver inte skalas. Ansa och dela färsklöken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek sparris och färsklök 8-10 minuter. Blanda i ramslöken. Krydda med salt.
  3. Lägg sparris och lök på ett varmt fat. Ringla över vinägretten.