Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sparris- och laxpaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

Pajbotten

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk

Fyllning

  • 1 bunt grön sparris
1 bunt grön sparris
  • 15 cm purjolök, strimlad
1 dm purjolök, sköljd och finstrimlad
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk gräslök fint skuren

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1½ dl riven västerbottensost
  • ev salt och nymalen vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör mjöl, bakpulver och smör i matberedaren. Häll i mjölken och kör samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor rund kaka. Lägg degen i pajform och tryck till sidorna.
  3. Koka sparrisen snabbt i lätt saltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Lägg sparris, lax i strimlor, purjolök och gräslök i pajformen. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll över.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter. Servera med grönsallad.