Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk tortilla med paprikasås – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner (eller 8 portioner plockmat)
  • cirka 700 g potatis av fast sort
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 8 ägg
  • 1 dl hackad persilja

Paprikasås

  • 1 burk grillad paprika i olja, (cirka 200 g paprika i avrunnen vikt)
  • 3 msk olja från paprikaburken
  • 1 hackad vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk sherryvinäger
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Skala potatis och lök. Skär potatisen­ i tunna skivor. Hacka lök och vitlök.
  2. Stek potatis och lök på svag värme i oljan i en stor stekpanna tills allt är mjukt. Tillsätt vitlöken mot slutet.­ Salta och peppra. Lyft upp allt.
  3. Vispa upp äggen med en gaffel i en bunke. Vänd ner potatis, lök och persilja.­
  4. Häll tillbaka blandningen i pannan. Stek omeletten tills den får färg på undersidan, utan att röra om, cirka 5 minuter.
  5. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan klar, cirka 3 minuter. Stjälp omeletten­ ur pannan och låt den vila cirka 5 minuter.­ Skär omeletten i tårtbitar eller större tärningar. Servera tillsammans med såsen och oliver.