Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk tortilla – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner, eller 16 små tapasportioner
  • 700 g fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 salladslökar

Till servering:

  • 1 dl crème fraîche
  • oliver
  • färsk persilja
  • gräslök

Så här gör du

  1. Skala potatisen och skär i små tärningar. Torka dem med en ren kökshandduk. Hacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna. Häll i potatistärningar och hackad lök. Sänk värmen och koka potatisen i oljan. Rör runt så att den inte bränns, den ska inte få färg.
  3. När potatisen är genomstekt - känn efter med en provsticka - silar du av den och löken och sparar oljan.
  4. Vispa äggen lätt i en bunke. Salta och peppra. Vänd ner potatisen i bunken.
  5. Torka ur stekpannan och hetta upp en matsked sparad olja. Häll i potatisblandningen och stek några minuter tills äggsmeten stelnat.
  6. Vänd tortillan med hjälp av en tallrik. Låt sedan tortillan glida tillbaka ner i stekpannan och stek ytterligare några minuter tills undersidan stelnat. Hacka salladslöken och strö över tortillan.
  7. Servera den varm eller kall, gärna med oliver, färska kryddor och crème fraîche.