Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk torskgryta


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Chorizo och torsk är en mycket lyckad smakkombination. Servera gärna med ett gott bröd till.

Ingredienser

4 personer
  • 
600 g torskfilé
  • 
4 schalottenlökar i klyftor

  • 200 g champinjoner
  • 
150 g chorizokorv i skivor
  • 
600 g tomater i bitar
  • 
2 dl grönsaksbuljong
  • 
600 g potatis i skivor
  • 
2 msk olivolja

  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 
1. Stek lök, vitlök, champinjoner och ­chorizokorv tills löken mjuknat.

  2. Tillsätt tomaterna och låt det steka i ytterligare några minuter.

  3. Häll i buljongen, lägg i potatisen och krydda med salt och peppar.

  4. Lägg på ett lock och låt det hela koka tills potatisen är nästan mjuk.
  5. 
5. Lägg i fisken och låt det koka i ytterligare 5-8 minuter eller tills fisken är färdig. Servera med ett gott bröd.