Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk torsk med paprika- och chorizoröra

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Torsk

  • 500 g torsk, ben och skinnfri

Paprikasås

  • 4 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipulver/cayenpeppar
  • 200 g spansk chorizo, skivad i bitar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 paprikor, tärnad
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kikärtor, sköljda

Tillbehör

  • 1 limpa surdeg
  • 4 stekta ägg
  • hackad persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100°c. Salta och olja in torsken, ställ in den i ugn, Ta ut när innertemperaturen är på ca 54°-56°c, det tar cirka 30 minuter beroende på tjocklek.
  2. Under tiden: I en gryta, fräs vitlök, gul lök, paprikapulver, chilipulver och chorizo, till löken mjuknar, slå på krossade tomater, lite salt och låt koka ihop ca 10 min på medelhögvärme. Ha i paprika, zucchini, vatten och kikärtorna låt koka ihop ca 5 min eller tills paprikan mjuknar.
  3. Smaka av med salt och möjligen en nypa socker. Stek äggen, strö persilja över grytan och servera med en god limpa bröd.