Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g potatis kokt med skal, skalad
  • 10 cm purjolök, sköljd
  • 300 g majonnäs
  • 1 burk tonfisk i olja, ca 200 g
  • 1 stor röd rostad paprika utan skal (finns att köpa färdig)
  • 16 oliver med kärna
  • 3 kokta ägg i klyftor
  • 1 litet knippe persilja, sköljd
  • några stänk röd tabasco
  • salt, nymald svartpeppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Tärna potatisen och skär purjolöken fint. Lägg i en skål och tillsätt majonnäs och tonfisk. Blanda och smaka av med tabasco, salt och peppar. Låt vila i kylen en stund.
  2. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg upp potatisröran på ett serveringsfat och garnera med paprika, oliver och äggklyftor.
  3. Skär persiljan fint och strö den över fatet. Ringla till sist över olivolja och servera. Jättegott med baguette till eller som man säger i Spanien om liknande bröd: una barra de pan.