Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Spansk paprikagryta med fläskfilé

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök i tunna båtar
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 vardera röd, gul och grön paprika
  • 1 msk rökt paprika
  • 1 dl vatten
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • några kvistar färsk timjan
  • 1-2 dl svarta oliver
  • 3 dl paella- eller avorioris
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Neutral matolja att steka i
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Putsa och skiva fläskfilén i ca 1,5 cm bitar och salta och peppra. I en djup gryta bryn köttet på medelhög värme ca 1 minut per sida så det får fin färg. Lägg över på en tallrik.
  3. Skär paprika i ca 3x3 cm bitar. Stek paprikan i grytan på hög värme tills den börjar ta färg och blir lite sotad i kanterna. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med tills de blir mjuka. Häll då på vatten, creme fraiche, kalvfond och paprika pulver. Hacka några kvistar timjan och lägg i grytan tillsammans med svarta oliver.
  4. Låt det hela få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Lägg i fläskfiléskivorna och låt koka i 1 minut. Plocka några timjanblad och toppa grytan med och servera med det kokta riset.
1 kommentar om "Spansk paprikagryta med fläskfilé"
  • vielin
    vielin

    Tyckte mycket om denna goda maträtt. Spännande rökt smak. Ljuvligt!